Sat

07

Jun

2014

Sejjid Hasan Nasrullah: Sirijski narod masovnim odzivom na izbore zbunio Zapad

Bosanski

Generalni sekretar Islamskog pokreta otpora Libana sejjid Hasan Nasrullah je rekao da je masovno učešće sirijskog stanovništva na predsjedničkim izborima još jedna velika pobjeda za Siriju i njen narod.

 Informativni TV kanal El Mejadin je objavio da je generalni sekretar libanskog Hizbullaha tokom jučerašnjeg govora ukazao i na promjene u Siriji i istakao da je veliki broj zapadnih vlada izvršio veliki pritisak kako ne bi došlo do održavanja predsjedničkih izbora u Siriji i podsjetio da je masovno učešće sirijskog stanovništva na predsjedničkim izborima još jedna velika pobjeda za Siriju i njen narod. On je također ukazao na činjenicu da je sirijska opozicija u egzilu saopštila da neće izaći na izbore pod izgovorom da će na izborni dan biti mnogo artiljerijskih i terorističkih napada, što je zapravo jasan pokazatelj njene političke propasti i dodao da je masovni odziv sirijskih građana na izbore iznenadio zapadne vlade. Generalni sekretar libanskog Hizbullaha sejjid Hasan Nasrullah je podsjetio da su obavještajne agencije različitih zemalja svijeta i ranije najavljivale masovno učešće sirijskih građana na predsjedničkim izborima te da su zbog toga pokušale da opstruiraju ovaj demokratski proces u Siriji.

 

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/167985-sejjid-hasan-nasrullah-sirijski-narod-masovnim-odzivom-na-izbore-zbunio-zapad

Read More 0 Comments

Mon

26

May

2014

Nasrullah: Pobjeda nakon 23-dnevnog rata, veliki udarac za Izrael

7Bosanski

Generalni sekretar islamskog pokreta otpora Hezbollaha, je istakao da je pobjeda nakon 23-dnevnog rata 2000.godine bio veliki udarac za Izrael.

TV kanal El  Menar prenosi da je Hasan Nasrullah povodom obilježavanja Dana oslobađanja juga Libana rekao da je okonačanje rata značio kraj plana cionističkog režima. On je u nastavku dodao da će svake godine obilježavati taj dan kako bi buduće generacije znale cijeniti napor libanskog naroda. Generalni sekretar islamskog pokreta otpora Hezbollaha je istakao da poruke pobjede nad cionističkim režimom treba oživljavati, te da se ta pobjeda odnosi na sve muslimane.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/167253-nasrullah-pobjeda-nakon-23-dnevnog-rata,-veliki-udarac-za-izrael

Read More 0 Comments

Sun

30

Mar

2014

Nasrullah: Jedina opcija je otpor

10- Bosanski

Vođa libanskog Hezbullaha je nazvao cionistički projekat vječnim problemom i rekao kako je jedina opcija za zemlje iz regiona otpor.                        

Fars prenosi da je na otvaranju kulturno-književne manifestacije "Đabal Amel" vođa Hezbullaha preko video linka poručio kako je problem cionističkog projekta još uvijek prisutan. Neki nastoje da zanemare to ili žele poručiti da taj problem nema strani uticaj. Ali to je veliki grijeh i jedini spas za zemlje regiona je da se suprotstave i prate Liban na tom putu.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/163864-nasrullah-jedina-opcija-je-otpor

Read More 0 Comments

Mon

17

Feb

2014

Nasrullah kritikuje indiferentnost pojedinih islamskih zemalja prema Izraelu

10- Bosanski

Nasrullah kritikuje indiferentnost pojedinih islamskih zemalja prema Izraelu   

Generalni sekretar Hizbullaha ocijenivši cionistički režim prijetnjom za Liban i Palestinu, je kazao: Sve islamske zemlje su zakupljene oko svojih problema i poslova dok zaboravljaju na prijetnju Izraela.                                  

Sejid Hasan Nasrullah je prilikom govora u Bejrutu na Dan šehida naveo da su aktuelni uvjeti u islamskim zemljama plod djelovanja Amerika i cionističkog režima, a zatim dodao: Oni što Amerika i Izrael žele je da Palestina odustane od borbe i neprijateljstva sa Izraelom. Generalni sekretar Hizbullaha u nastavku izlaganja osvrnuvši se na dešavanja u Siriji je naveo: Saudijska Arabija je na svim frontovima ratuje protiv Sirije ali danas zvaničnici u Rijadu su shvatili da će omladina nakon povratka u Saudijsku Arabiju, stvoriti velike probleme za tu zemlju. Govoreći o operacijama Sirije u Al Kasiru u Siriji i porazu tekfirija u tom dijelu zemlje, Nasrullaha je zaključio: U slučaju da terorističke grupacije uspostave dominaciju nad graničnim regionima Sirije, onda će se Liban pretvoriti u front za vođenje džihada.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/161269-nasrullah-kritikuje-indiferentnost-pojedinih-islamskih-zemalja-prema-izraelu

Read More 0 Comments

Sat

21

Dec

2013

Izrael je učestvovao u atentatu na Hasana el-Kajsa

9- Bosanski

Generalni sekretar islamskog pokreta otpora Libana, Hizbullaha je okrivio Izrael za nedavni atentat na jednog od komandanata Hizbullaha.

Novinska agencija Tasnim javlja da je sejid Hasan Nasrullah tokom današnjeg govora u povodu Dana šehida Hizbullaha kazao da svi do sada prikupljeni podaci ukazuju na umiješanost Izraela u atentat na Hasana el-Kajsa.

Nasrullah je kazao da je el-Kajs bio veliki mislilac i da je na tom polju vodio veliki rat sa Izraelom.

Hasan el-Kajs, visoki zvaničnik Hizbullaha, ubijen je 3. decembra ispred svoje kuće u južnom predgrađu Bejruta.

Cionistički mediji kao i izraelska tajna služba su priznali da je Izrael glavni učesnik atentata, ali politički zvaničnici ovog režima nisu to smjeli priznati zbog straha od odmazde.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/157541-sejid-hasan-nasrullah-izrael-je-u%C4%8Destvovao-u-atentatu-na-hasana-el-kajsa

Read More 0 Comments

Wed

04

Dec

2013

Glavni dobitnici nuklearnog sporazuma regionalni narodi

14- Bosanski

Sejid Hasan Nasrullah, generalni sekretar libanskog Hizbullaha, kazao je da su glavni dobitnici nuklearnog sporazuma Irana regionalni narodi.                                    Novinska agencija IRNA navodi da je Nasrullah prilikom razgovora za libansku tv mrežu OTV izjavio: Pojedine arapske zemlje nastojale su pokrenuti još jedan rat u regionu, dok mi znamo da bi posljedice bilo kakvog rata ostavile teške posljedice u regiji a najvažnija stvar za region je bio nuklearni sporazum koji je udaljio sjenku rata. Ovaj sporazum je doprinjeo stvaranju nove atmosfere među nekoliko polova u međunarodnim krugovima, smatra Nasrullah. Govoreći o činjenici da Amerika nastoji imati odnose sa Iranom, je saopštio: Svjedoci smo da je Amerika promjenila stav prema Iranu dok Teheran neće žuriti u tom procesu.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/156480-nasrullah-glavni-dobitnici-nuklearnog-sporazuma-regionalni-narodi

Read More 0 Comments

Sat

16

Nov

2013

Nastavljamo pružanje otpora

10Bosanski

Generalni sekretar libanskog pokreta otpora Hizbullah sejid Hasan Nasrullah izjavio je da se pripadnici tog pokreta koji učestvuju u ratu u Siriji neće povući jer se u Siriji brane Palestina i Liban.

Povodom obilježavanja Ašure u regiji Dahije na jugu Bejruta, Nasrullah je izjavio da se vojska Hizbullaha neće povući iz Sirije sve dok bude postojao i posljednji razlog za ratovanje u toj zemlji, prenosi IRNA. Pripadnici Hizbullaha su u Siriji kako bi štitili Palestinu i Liban. Sve dok budu postojali razlozi da budemo u Siriji, mi je nećemo napustiti. Pokušavaju da nam postave uslove da se povučemo iz Sirije ako želimo da učestvujemo u formiranju vlade u Libanu. Dok se zemlje regije i njihovi narodi suočavaju sa strateškim prijetnjama nije realno da se postavljaju uslovi za formiranje vlade u Libanu, rekao je on. Dodao je da se Hizbullah neće razoružati sve dok budu imali neprijatelje u regiji Bliskog istoka. Naši neprijatelji nas pažljivo prate i spremaju se za rat. Sve dok nam neprijatelji prijete, nije moguće da razgovaramo o razoružanju. Za rješavanje problema u arapskim zemljama potrebni su dijalog, politička rješenja i saradnja svih strana, zaključio je Nasrullah.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/155216-nasrullah-nastavljamo-pru%C5%BEanje-otpora

Read More 0 Comments

Wed

13

Nov

2013

Izrael zabrinut za budućnost

10- Bosanski

Generalni sekretar Hizbullaha naglasio je da cionistički režim priprema novi projekat za rasplamsavanja rata u regionu a zatim podsjetio da Izrael ne prihvata i ne želi nikakav sporazum koji spriječava rat.

Sejid Hasan Nasrullah je prilikom govora na ceremoniji oplakivanja šehida Kerbele, Ašuri, u regionu Dahije na jugu Bejruta, kazao: Nema sumnje da Izrael nije sretan zbog onog što se dešava u regionu, islamskom i arapskom svijetu, poput unutrašnjih sukoba u pojedinim zemljama ili sukobima između dvije muslimanske države. Glavni cilj Izraela je da nametne svoju volju regionalnim narodima i manjim slabim vladama te da dominira u regiji, naglasio je prvi čovjek libanskog pokreta otpora Hizbullaha. Osvrnuvši se na pregovore između Irana i Grupe 5+1, Nasrullah je kazao: Izrael i Natanjahu su bijesni zbog činjenice da bi moglo doći do dogovora između Irana i šestorke. On je upozorio da bi nepostizanje sporazuma sa Iranom o njegovom nuklearnom programu moglo da izazove rat u regionu. Nažalost pojedine arapske zemlje zajedno sa Izraelom žestoke se protive sporazumu Irana i Zapada dok, također, neke arapske vlade odbacuju političko rješenje sirijske krize, zaključio je Nasrullah.   

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/155180-nasrullah-izrael-zabrinut-za-budu%C4%87nost

Read More 0 Comments

Tue

29

Oct

2013

Saudijci potrošili 30 milijardi dolara za svrgavanje sistema u Siriji

10- Bosanski

Sejid Hasan Nasrullah je svečanoj ceremoniji povodom 25. gdoišnjice od otvaranja bolnice Veliki Poslanik a.s. u Dahiji na jugu Bejruta govorio o posljednjim dešavanjim u Libanu i regionu.     

Ganeralni sekretar Hizbullaha se dotakao nastojanja arapskih režima da svrgavanje sirijskog sistema a zatim je dodao da su Saudijci izdvojili oko 30 milijardi dolara za svrgavanje sirijskog sistema vlasti, stoga ne pristaju da se kriza u toj zemlji okonča putem pregovora. Sejid Hasan Nasrullah je podsjetio da se ulažu veliki napori za organizovanje kongerencije Ženeva 2 ali i da mnoge strane rade protiv organizovanje iste je naglasio da Liban i sve drugi narodi u regiji koji mogu imati uticaja na sirijsku krizu nastoje da se ista okonča putem političkih pregovora. U nastavku izlaganja generalni sekretar Hizbullaha je kazao: Osobe koje se protive političkom rješenju krize nastoje još više razoriti Siriju, stoga pregovori su prilika koja treba da se iskoristi za rješenje sirijske krize.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/154156-nasrullah-saudijci-potro%C5%A1ili-30-milijardi-dolara-za-svrgavanje-sistema-u-siriji

Read More 0 Comments

Tue

24

Sep

2013

Saudijska Arabija i Turska trebaju revidirati stav o Siriji

11- Bosanski

Sejid Hasan Nasrullah, generalni sekretar Hizbullaha u govoru koji je direktno emitovan na tv mreži Al Minar upozorio je Saudijsku Arabiju i Tursku u vezi dešavanja oko Sirije.         

U sjeni posljednjih dešavanja u Siriji, regiji i svijetu nakon posljednjih iskustava s kojim se suočio region, zahtjevam od Saudijske Arabije, zemalja Perzijskog zaliva i Turska da revidiraju svoju politiku jer je poražena nada da će se vojnim putem rješiti sirijski konflikt, kazao je Nasrullah a prenosi novinska agencija Fars. On je upozorio turskog predsjednika na aktivnosti ekstremnih grupacija na sjeveru Sirije te prijetnju istih Turskoj a zatim je dodao: Abdullahu Gulu je rečeno da će se dešavanja slična u Pakistanu zbog uplitanja Ankare u Siriji ponoviti u Turskoj. Hizbullaha pruža svima ruku i poziva sve strane da ulaganjem maksimalnih napora političkim putem okončaju sirijsku krizu, zaključio je Nasrullah.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/152172-nasrullah-saudijska-arabija-i-turska-trebaju-revidirati-stav-o-siriji

0 Comments

Fri

16

Aug

2013

Nasrullah pohvalio prisebnost libanskog naroda

11- Bosanski

Prvi čovjek libanskog pokreta otpora Hizbullaha, glorificirao je trezvenost libanskog naroda u odnosu na bombaške napade u južnom Bejrutu, u regiji Dahija.

Prema izvještaju informativnog portala El-Ahd, sejjid Hasan Nasrullah, generalni sekretar Hizbullaha je u petak u govoru povodom HIzbullahove pobjede u 33.-odnevnom ratu s cionističkim režimom, pored osude jučerašnjih bombaških terorističkih napada na jugu Bejruta, pohvalio je prisebnost libanskog naroda, a zasebno stanovnika regiona Dahija zbog istrajnosti i pružanja otpora.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/150094-nasrullah-pohvalio-prisebnost-libanskog-naroda

Read More 0 Comments

Sat

03

Aug

2013

Nikad nećemo odustati od Palestine

10- Bosanski

Generalni sekretar Hizbullaha u govoru povodom Svjetskog dana Kudsa poručivši neprijateljima naroda Palestine je dodao: Mi smo šiiti sljedbenici imama Ali Ebi Taliba i nikad nećemo odustati od Palestine i palestinskih svetinja.

Prema izvještaju novinske agencije Fars, sejid Hasan Nasrullah, generalni sekretar libanskog Hizbullaha, tokom obilježavanja Dana Kudsa je prilikom govora u kompleksu Sejid Al Šeheda u Dahiji na jugu Bejruta analizirao pitanje Palestine i važnost Svjetskog dana Kudsa.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/149368-nasrullah-nikad-ne%C4%87emo-odustati-od-palestine

Read More 0 Comments

Thu

25

Jul

2013

Za Hizbullah je važno da ima narodnu podršku i popularnost

14- Bosanski

Generalni sekretar libanskog Hizbullaha saopštio je da je za njega važno da Hizbullah uživa popularnost među libanskim narodom i da ima podršku arapskog i islamskog svijeta.

Sejid Hasan Nasrullah reagirajući na potez EU-e u uvrštavanju imena vojnog ogranka Hizbullah u listu terorističkih organizacija je naglasio: Važno je da pokret otpora ima podršku svog naroda a objavljivanje njihove volje, dostojanstva i stavova je od velikog značaja u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/148914-nasrullah-za-hizbullah-je-va%C5%BEno-da-ima-narodnu-podr%C5%A1ku-i-popularnost

Read More 0 Comments

Sat

20

Jul

2013

Libanski otpor porazio ciljeve Vašingtona i Tel Aviva

11-Bosanski

Sejid Hasan Nasrullah, generalni sekretar Hizbullaha u govoru u Bejrutu poručivši različitim libanskim grupacijama je kazao: Kada se neprijatelj nalazi ispred vas i prijeti vašem narodu i dostojanstvu, vaša dužnost je da se branite i borite protiv njega, upravo zbog toga kada je otpor u Libanu aktivan i ozbiljan, prirodno je da se uvijek nalazi na meti.

Prema izvještaju tv mreže Al Mejadin, generalni sekretar Hizbullaha je dodao: Strana ispred nas, nije ozbiljna u razgovorima o nacionalnoj odbrambenoj strategiji Libana u uvjetima dok je odbrana Libana dužnost svih sinova ove zemlje, a za utvrđivanje nacionalne odbrambene strategije potrebno je postojanje nacionalnog jedinstva i solidarnosti. Nasrullaha je objavivši spremnost za bilo kakve pregovore bez preduvjeta, naglasio: Iskustvo otpora potvrdilo je koristi i dobiti istog u uvjetima dok libanski otpor ima veliku narodnu podršku koja ukazuje na činjenicu da se otpor ne može poraziti a libanski narod u pravcu otpora više od svojih potencijala žrtvuje se za isti.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/148663-libanski-otpor-porazio-ciljeve-va%C5%A1ingtona-i-tel-aviva

Read More 0 Comments

Mon

17

Jun

2013

Iranski izbori pokazali izuzetnu demokratiju

11- Bosanski

Prvi čovjek Hizbullaha je predsjednički izbore u Iranu ocijenio izuzetnim i demokratskim u svijetu, te čestitao ajetullahu Hameneiju i iranskoj naciji.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/146929-nasrullah-iranski-izbori-pokazali-izuzetnu-demokratiju

Read More 0 Comments

Sun

26

May

2013

Nasrullah: Sirija se uništava, a Kuds se zaboravlja

11- Bosanski

Sejid Hasan Nasrullah se osvrnuo na protivljenja pobunjenika za dijalog sa sirijskim vlastima a potom je naveo da sukobi u Siriji osim boli i patnje ne donose nikakvog dobra narodu te zemlje.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/145872-nasrullah-sirija-se-uni%C5%A1tava,-a-kuds-se-zaboravlja

Read More 0 Comments

Fri

10

May

2013

Seid Hasan Nasrullah o posljednjoj inicijatvi arapskih zemalja o palestinskom pitanju

8- Bosanski

Generalni sekretar islamskog libanskog pokreta otpora je naglasio da je današnji umet mnogo prilika propustio da se suprotstavi cionističkom režimu. Istakao je da su se arapske zemlje posljednjom inicijativom upustile u opasnu igru sa cionističkim režimom, što je sramotno za sve.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/144985-seid-hasan-nasrullah-o-posljednjoj-inicijatvi-arapskih-zemalja-o-palestinskom-pitanju

Read More 0 Comments

Thu

02

May

2013

Hizbullah upozorava Izrael, pokret otpora spreman za odbranu zemlje

23- Bosanski
Generalni sekretar Hizbullaha upozorivši cionistički režim da se ne upušta u nove avanture protiv Libana je dodao: Neprijatelji trebaju znati da se udalje od bilo kakvih glupavih poteza protiv Libana jer pokret otpora je budan i u svakom trenutku spreman za odbranu svoje zemlje.
http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/144547-hizbullah-upozorava-izrael,-pokret-otpora-spreman-za-odbranu-zemlje

Read More 0 Comments

Thu

28

Feb

2013

Nasrullah: Lažne optužbe američkog ambasadora protiv Hizbullaha i Sirije

Bosanski
Nasrullah: Lažne optužbe američkog ambasadora protiv Hizbullaha i Sirije   
Generalni sekretar libanskog Hizbullaha ocijenio je neosnovani i lažnim tvrdnje američkih zvaničnika da su pojedina sunitska sela na granici Sirije sa Libanom uništena a zatim je optužio SAD-e, Katar i Saudijsku Arabiju za nastavak oružane i finansijske podrške sirijskim pobunjenicima.
http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/135511-nasrullah-la%C5%BEne-optu%C5%BEbe-ameri%C4%8Dkog-ambasadora-protiv-hizbullaha-i-sirije

0 Comments