Sejjid Hasan Nasrullah: Sirijski narod masovnim odzivom na izbore zbunio Zapad

Bosanski

Generalni sekretar Islamskog pokreta otpora Libana sejjid Hasan Nasrullah je rekao da je masovno učešće sirijskog stanovništva na predsjedničkim izborima još jedna velika pobjeda za Siriju i njen narod.

 Informativni TV kanal El Mejadin je objavio da je generalni sekretar libanskog Hizbullaha tokom jučerašnjeg govora ukazao i na promjene u Siriji i istakao da je veliki broj zapadnih vlada izvršio veliki pritisak kako ne bi došlo do održavanja predsjedničkih izbora u Siriji i podsjetio da je masovno učešće sirijskog stanovništva na predsjedničkim izborima još jedna velika pobjeda za Siriju i njen narod. On je također ukazao na činjenicu da je sirijska opozicija u egzilu saopštila da neće izaći na izbore pod izgovorom da će na izborni dan biti mnogo artiljerijskih i terorističkih napada, što je zapravo jasan pokazatelj njene političke propasti i dodao da je masovni odziv sirijskih građana na izbore iznenadio zapadne vlade. Generalni sekretar libanskog Hizbullaha sejjid Hasan Nasrullah je podsjetio da su obavještajne agencije različitih zemalja svijeta i ranije najavljivale masovno učešće sirijskih građana na predsjedničkim izborima te da su zbog toga pokušale da opstruiraju ovaj demokratski proces u Siriji.

 

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/167985-sejjid-hasan-nasrullah-sirijski-narod-masovnim-odzivom-na-izbore-zbunio-zapad

Write a comment

Comments: 0