Nasrullah kritikuje indiferentnost pojedinih islamskih zemalja prema Izraelu

10- Bosanski

Nasrullah kritikuje indiferentnost pojedinih islamskih zemalja prema Izraelu   

Generalni sekretar Hizbullaha ocijenivši cionistički režim prijetnjom za Liban i Palestinu, je kazao: Sve islamske zemlje su zakupljene oko svojih problema i poslova dok zaboravljaju na prijetnju Izraela.                                  

Sejid Hasan Nasrullah je prilikom govora u Bejrutu na Dan šehida naveo da su aktuelni uvjeti u islamskim zemljama plod djelovanja Amerika i cionističkog režima, a zatim dodao: Oni što Amerika i Izrael žele je da Palestina odustane od borbe i neprijateljstva sa Izraelom. Generalni sekretar Hizbullaha u nastavku izlaganja osvrnuvši se na dešavanja u Siriji je naveo: Saudijska Arabija je na svim frontovima ratuje protiv Sirije ali danas zvaničnici u Rijadu su shvatili da će omladina nakon povratka u Saudijsku Arabiju, stvoriti velike probleme za tu zemlju. Govoreći o operacijama Sirije u Al Kasiru u Siriji i porazu tekfirija u tom dijelu zemlje, Nasrullaha je zaključio: U slučaju da terorističke grupacije uspostave dominaciju nad graničnim regionima Sirije, onda će se Liban pretvoriti u front za vođenje džihada.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/161269-nasrullah-kritikuje-indiferentnost-pojedinih-islamskih-zemalja-prema-izraelu

Write a comment

Comments: 0