Saudijska Arabija i Turska trebaju revidirati stav o Siriji

11- Bosanski

Sejid Hasan Nasrullah, generalni sekretar Hizbullaha u govoru koji je direktno emitovan na tv mreži Al Minar upozorio je Saudijsku Arabiju i Tursku u vezi dešavanja oko Sirije.         

U sjeni posljednjih dešavanja u Siriji, regiji i svijetu nakon posljednjih iskustava s kojim se suočio region, zahtjevam od Saudijske Arabije, zemalja Perzijskog zaliva i Turska da revidiraju svoju politiku jer je poražena nada da će se vojnim putem rješiti sirijski konflikt, kazao je Nasrullah a prenosi novinska agencija Fars. On je upozorio turskog predsjednika na aktivnosti ekstremnih grupacija na sjeveru Sirije te prijetnju istih Turskoj a zatim je dodao: Abdullahu Gulu je rečeno da će se dešavanja slična u Pakistanu zbog uplitanja Ankare u Siriji ponoviti u Turskoj. Hizbullaha pruža svima ruku i poziva sve strane da ulaganjem maksimalnih napora političkim putem okončaju sirijsku krizu, zaključio je Nasrullah.

http://bosnian.irib.ir/vijesti/bliski-istok/item/152172-nasrullah-saudijska-arabija-i-turska-trebaju-revidirati-stav-o-siriji

Write a comment

Comments: 0